Kortingsactie: Haps, Eco Schools en IVN

Ruimte voor natuuronderwijs!

Wil jij met je leerlingen op avontuur in de natuur en aan de slag met duurzaamheid?
Wij maken het je extra aantrekkelijk. Om natuuronderwijs een impuls te geven in Apeldoorn, kunnen scholen zich tijdelijk met flinke korting inschrijven voor programma’s van Eco-schools, Hapskamp, IVN Apeldoorn en IVN Het Woldhuis.

Achtergrond

Kinderen komen steeds minder in aanraking met de natuur. Zij spelen minder buiten en de woonomgeving biedt vaak weinig kans voor natuurbeleving. Dat terwijl uit steeds meer onderzoeken blijkt dat natuurbeleving van groot belang is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Bovendien is het belangrijk dat kinderen leren om duurzame keuzes te maken.

Gelukkig zien veel scholen dit belang ook in en willen zij meer ruimte maken voor buitenlessen en aandacht voor natuur en duurzaamheid. In Apeldoorn is er veel mogelijk op dit vlak.

Actie

Eco schools, Hapskamp, IVN Apeldoorn en IVN Het Woldhuis bieden diverse programma’s voor belevingsgericht leren over natuur en duurzaamheid.

Maak kennis met deze programma’s en geef natuuronderwijs meer ruimte in jullie onderwijsprogramma. Dat kan tijdelijk met een flinke korting, dankzij een legaat.

Let op: je kunt je alleen inschrijven voor een programma indien jullie school dit de afgelopen drie jaar niet op het programma had staan.

  • Haps: kortingstarief van €10,- per leerling op dagprogramma prehistorisch spel met o.a. schapenhoeden, graanmalen en deeg bereiden, vuren stoken, groenten snijden en soep koken. Groep 6 t/m 8, alleen op vrijdagen van half maart tot eind oktober, programma van 10.00 uur tot 20.00 uur.
    Contact: Jan de Kroes,

Contact en inschrijven
Scholen in Apeldoorn kunnen gebruik maken van één of meerdere kortingsmogelijkheden, mits zij in de afgelopen drie jaar de activiteit niet op hun programma hadden staan. Reageer snel, want voor elk type activiteit geldt een maximum aantal inschrijvingen.

Wil je meer weten of je inschrijven voor de kortingsactie? Neem dan contact op met de organisatie van het programma naar keuze.

 

Meer informatie

Thema
afval
bodem
bos
duurzame energie
insecten
kringloop
naar keuze
planten, bomen en dieren
voedsel
vogels
water
winter
Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Soort activiteit
bezoek aan een instelling
buitenactiviteit
gastles
kamp
schoolreisje
Wanneer te doen
schooljaar 2019-2020 en 2020-2021
Duur
Afhankelijk van keuze activiteit
Max. aantal leerlingen
Afhankelijk van keuze activiteit, 30 tot 60 leerlingen
Locatie
Afhankelijk van keuze activiteit
Kosten
Afhankelijk van keuze activiteit
Bijzonderheden


Kies een andere activiteit

Meer weten of reserveren?

Neem dan contact op met:

Kortingsactie HAPS, IVN en Eco-Schools
Maartje Langeslag

Lange Zandstraat
7412 CH Deventer


contact opnemen