DE BOER OP: Boerderij-educatie bij jou in de buurt!

Beleef, leer en ontdek waar je eten vandaan komt!

Welkom kinderen en leerkrachten voor leuke en leerzame praktijklessen op een educatieboerderij bij jou in de buurt!

De educatieboeren nemen je graag mee op hun erf, in de stal met koeien, varkens of kippen. Of het land in, om te zien hoe granen, groenten en aardappelen verbouwd worden.

En: op het boerenland is er nog volop ruimte om lekker te bewegen!

Er zijn lessen voor ieder gewenst niveau. Alle bij Boerenwijs aangesloten educatieboeren volgden een training en dragen een keurmerk om schoolklassen te ontvangen.

Boerenwijs biedt praktijklessen van twee uur aan op het boerenbedrijf. Voorafgaand aan het bezoek overleggen we met de leerkracht welke invalshoek gewenst is en welke onderwerpen voor de leerlingen belangrijk zijn.

In de regio Apeldoorn zijn er twee enthousiaste educatieboerinnen, Lucie van Maanen uit Terwolde en Christel van de Kamp uit Wilp-Achterhoek. Zij stellen zich graag aan je voor:

Lucie: (Hoeve de Wellinkhof, Terwolde)

Op ons bedrijf houden we melkkoeien en de bijbehorende jonge dieren, zoals kalfjes en pinken (puberkoeien). Wij verbouwen zelf mais en voederbieten voor ons vee. We hebben een groentetuin, waarin we lekkere gewassen verbouwen die we zelf eten. Daar vertel ik je ook graag meer over. In onze tuin staan fruitbomen, waar de steenuil in een speciale nestkast woont.

Christel: (Boerderij de Elshof, Wilp-Achterhoek)

Leuk als je met je klas op ons melkveebedrijf een boerderijles komt volgen, we hebben namelijk zoveel om te laten zien en te doen. Leer op De Elshof alles over koeien en kalfjes, het voer dat ze eten, en hoe de boer en boerin met veel liefde voor de dieren zorgen. Help de dieren voeren. Leer hoe de koe melk maakt en welke weg de melk aflegt voor het in de winkels te koop is. En welke producten er van melk worden gemaakt. Of ga samen met ons op onderzoek in het weiland. 

MEER INFORMATIE OF DIRECT BOEKEN?

Een les duurt ca. 2 uur. Er is voor de leerkracht een handleiding beschikbaar met lesmateriaal voor in de in klas ter voorbereiding / verwerking van het bezoek. Neem, voor meer informatie, gerust contact op met Lucie: 06-22867589 of Christel: 06-45863575

Wil je direct een boerderijles boeken dat kan via: https://www.nmegids.nl/be-oost 

We zien je graag met je klas op de boerderij!

https://boerenwijs.nl    Welkom op een educatieboerderij bij jou in de buurt!

Meer informatie

Thema
bodem
boerderijbezoek
boerderijeducatie
buitenles
duurzame energie
kringloop
planten, bomen en dieren
Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Soort activiteit
gastles
Wanneer te doen
Tijdens alle schoolweken, in overleg met de boerinnen
Duur
2 uur
Max. aantal leerlingen
30
Locatie
-Hoeve de Wellinkhof, Lucie van Maanen Wellinkhofweg 18 7396 NM Terwolde 06-22867589 -Boerderij de Elshof Christel van de Kamp Zwarte Kolkstraat 22 7384 DB Wilp-Achterhoek 06-45863575
Kosten
ACTIE: Tijdelijk najaar 2021 gratis voor groep 3 t/m 8 en € 70,- voor de kleuters (vol = vol, dus wees er snel bij!). Per 2022: groepen 3 t/m 8: € 50,- per bezoek, kleuterles bij melkveehouders: € 120,-.
Bijzonderheden


Kies een andere activiteit

Meer weten of reserveren?

Neem dan contact op met:

Boerenwijs
Christel van de Kamp

p.a. Zwarte Kolkstraat 22
7384.db Wilp-Achterhoek

telefoon:06-45863575
website:www.boerenwijs.nl

contact opnemen